Prievidza neplánuje náhradný program pre deti, v Handlovej je karaoke

26.11.2012 Prievidza

Prievidza 26. novembra (TASR) - Mesto Prievidza nepripravilo náhradný program pre deti zo škôl, ktoré sa zapojili do štrajku. Dom kultúry v Handlovej pripravil pre školákov karaoke šou.

Ako informoval TASR hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje, mesto nereagovalo na výzvu ministra školstva a nepripravilo náhradný program. Pre štrajk zostalo v Prievidzi zatvorené aj centrum voľného času.

"Dom kultúry Handlová si na dnes pripravil program pre najmenších, karaoke šou. Okrem tohto programu môžu deti využiť krúžky v centre voľného času a na základnej umeleckej škole," informovala hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová.

Podľa slov Paulínyovej mesto komunikuje s riaditeľmi škôl a informácie ohľadom štrajku zverejňuje na svojej oficiálnej stránke. "Do štrajku sa zapojili všetky základné školy. Vyučovanie neprebieha ani na Gymnáziu Ivana Bellu a v Špeciálnej základnej škole v zriaďovateľskej pôsobnosti krajského školského úradu, ktoré však ohlásili, že štrajkovať budú iba dnes." Vyučuje sa na strednej odbornej škole a bežný režim funguje aj v materskej škole a všetkých jej elokovaných triedach.

Špeciálny program pre školákov nepripravila ani zoologická záhrada v Bojniciach a Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice (SNM). "Múzeum nemá pripravený žiaden náhradný program, školáci však môžu využiť možnosť detských prehliadok na zámku, na ktoré sa ale treba vopred nahlásiť," priblížila program zámku Lucia Sokolová zo SNM-Múzea Bojnice.
 

Vyberte región